Voetreflexologie

Voetreflexologie of voetreflextherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door Egyptenaren, Indianen en Chinezen werd toegepast. Het is een volksgeneeskunst die tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik en ontwikkeling is . . .

Wat doet reflexzonetherapie?
Het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Het activeert de circulatie in lymfe- en bloedvaten.
Het herstelt het functioneren van organen, klieren en gewrichten.
Het optimaliseert de functies van het zenuwstelsel en de hormonale klieren.
Het zorgt voor een diepere ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk.
Het zorgt voor meer lichaamsbewustzijn.
Het zorgt voor loslaten van afvalstoffen en voor meer zuurstof, vitaliteit en energie.

En nog meer . . .
Naast de ‘ fysieke’ behandeling van de klacht is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de mogelijke achtergronden van het ontstaan van de klacht. Daardoor zal niet alleen de fysieke maar ook de emotionele en mentale gesteldheid verbeteren en kunnen klachten definitief verdwijnen. Lichaam en geest zijn één. Door het onbewuste stuk bewust te worden hoeft het lichaam geen signaal meer af te geven in de vorm van pijn of disbalans en verdwijnt de fysiek klacht. Soms komen er dan emoties los tijdens de behandeling die ruimte krijgen op te lossen.

De therapie is effectief bij de meest uiteenlopende signalen van pijn in de ziel en het lichaam.

Een eerste consult
In een eerste consult neem ik anamnese af aan de hand van een vooraf toegezonden vragenlijst. Vervolgens zal ik je voeten onderzoeken en masseren zodat ik een goed beeld krijg van je gezondheid en welbevinden. Na deze massage maken we samen een behandelplan en stellen we een doel. Meestal is het dan ook mogelijk om een inschatting te maken hoeveel behandelingen er nodig zijn om dit doel te behalen. .

Welke klachten zijn te behandelen ?
Voor de meest uiteenlopende klachten zowel geestelijk als fysiek, kan de therapie uitkomst bieden en kunnen klachten gedeeltelijk of volledig verdwijnen. Waarom zou je leren leven met chronische of vage klachten? Geef jezelf een kans en maak een afspraak om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Een behandeling is -naast het werken aan een klacht- ook een hele goede manier om dichter bij jezelf te komen; ondersteuning bij reinigen, afvallen, menopauze, rouwverwerking en/of om dieper te ontspannen en meer vitaliteit te ervaren.
Het resultaat van een behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en per persoon verschillend.

Lees meer: