Visie

Het leven is heel erg hectisch. Er gebeurt veel en we moeten nogal wat. Tijd voor jezelf schiet er gemakkelijk bij in. Het contact met jezelf raak je hierdoor vaak ongemerkt kwijt. Je hebt pas aandacht voor je lijf op het moment dat je merkt dat je niet lekker in je vel zit…

Toch is het belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren. Waardoor wordt die klacht veroorzaakt? Meestal ga je naar de dokter, krijg je een pilletje en het probleem lijkt opgelost. Maar wordt de oorzaak zo wel aangepakt? Je lichaam vraagt om aandacht en onderzoek naar wat er werkelijk aan de hand is.

Dat blijkt niet altijd even eenvoudig. Vrijwel altijd hebben klachten een diepere betekenis en willen ze je wat duidelijk maken. Het achterhalen van de werkelijke oorzaak is niet altijd eenvoudig. Vaak ligt er een pijnlijke ervaring of moeilijke periode aan ten grondslag die zijn oorzaak kan hebben op verschillende lagen van ons bewustzijn.

Door een anamnese formulier voor de eerste afspraak in te vullen krijg ik zicht op je lichamelijk en geestelijk welbevinden door de levensjaren heen.  Hierdoor krijgen we zicht op de stand van zaken en de gebieden die aandacht en ontwikkeling vragen om van de klacht(en) af te kunnen komen.

Door contact te maken met de onbewuste stukken kan er groei in het bewustzijn ontstaan en is een lichamelijk signaal (klacht) niet meer nodig.
Doordat het lichaam zowel fysiek als energetisch te behandelen kan het op verschillende lagen tegelijk helen.